09 Oktober 2022
Foto opdracht GHM Eclatec
De maand Juli stond in het teken van het fotograferen van diverse modellen lichtmasten en armaturen in opdracht van GHM Eclatec op een aantal locaties in Nederland. Dit was productfotografie next level want de omgeving moest er pakkend opkomen qua compositie, maar uiteindelijk ging het erom dat de lichtmast de aandacht trekt omdat dat hét product is.  
Het had wat voeten in de aarde omdat het weer eerst niet lekker meespeelde zoals zware bewolking en regenbuien, opengebroken straatwerk afgezet met talloze hekwerken en machines, maar uiteindelijk toch een groot aantal toffe composities mét mooie Hollandsche wolkenluchten kunnen pakken.
De opdrachtgever evenals zijn Franse collegae reageerden enthousiast na presentatie van de foto's welke oa. toegepast worden op internationale vakbeurzen, brochures en de website.
Was weer even lekker om me helemaal uit te kunnen leven met het maken van dynamische composities in combinatie met m'n oranje keukentrapje :) 
 19 September 2022
Event fotografie Zanger Mike
Begin Juni en Juli een gerse opdracht uit mogen voeren, wat weer een mooie toevoeging is voor het portfolio: een event photoshoot tijdens een optreden van Zanger Mike in Café Lobbes te Gouda en drie weken later op de afterparty van de Nesse Sloepen Rally bij Lake Seven aan de Zevenhuizerplas.
Voor zijn door Carnero vernieuwde website waren een aantal recente eventfoto's benodigd dus voegden we ons letterlijk tussen het feestgedruis om er wat moois van te klikken. Leuke bijkomstigheid is dat ik een aantal videoclips had gemaakt - om de feestsfeer te benadrukken - welke o.a. toegevoegd zijn in de banner op de website.
Sowieso een leuk contrast van de kleine, bruine kroeg naar een flamboyante beachclub, maar op beide locaties wist Zanger Mike het publiek in beweging te krijgen en er een feest van te maken met zijn gezellige meezingers tot aan de Apres Ski bangers.  
Al met al weer een shoot die naar meer smaakt :)
15 Augustus 2022
Foto rouwkaart
Dit is even van een heel andere orde en het liefst had ik dit ruim 10 jaar vooruit geschoven, maar helaas hebben we hier geen invloed op.
Na een kortstondig ziekbed is mijn moeder op 17 April 2022 (1e Paasdag) overleden. Een dag later tijdens een autorit met mijn vader hadden we het over de vormgeving van de rouwkaart. 
Als voorzijde van de kaart moest ik direct denken aan de zwanenfoto's welke ik enige tijd geleden met de smartphone bij de Kralingseplas te Rotterdam had gemaakt. 
Zwanen blijven elkaar trouw tot de dood hen scheidt vond ik wel heel toepasselijk daar mijn ouders altijd 'saampies' actief waren. Zelfs een kleine maand voor de opname van mijn moeder in het ziekenhuis waren ze nog een midweekje weg in een vakantiehuisje.....hoe snel zaken kunnen veranderen.
De foto van de hand van mijn vader en moeder is gemaakt in het ziekenhuis en typeert de verbondenheid en liefde welke mijn ouders altijd voor elkaar gehad hebben. Dat wordt benadrukt door het gedichtje van mijn vader.
Wat ik uiteindelijk wil zeggen met deze blog: vergeet niet regelmatig foto's van je naaste geliefden te maken desnoods met een simpele compact camera of 2MP telefoon, want naderhand geeft het zoveel troost.
ℐ𝓃 𝓁𝑜𝓋𝒾𝓃𝑔 𝓂𝑒𝓂𝑜𝓇𝓎 𝑜𝒻 ℳ𝑜𝓂❤️🌹
 11 November 2021
Portraitshoot Service-Point
Enige tijd geleden een geweldig toffe casual-business portraitshoot uit mogen voeren voor (glasvezel) detacheringsbureau Service-Point te Arnhem. Een aantal foto's worden toegepast op hun website.
Geen out-of-the-comfort zone meer zo'n opdracht, maar ik ga het steeds leuker en uitdagender vinden om mensen te portretteren.
Nu enkel duimen voor wat beter weer én iets hogere temperaturen, want natuurlijk licht blijft het mooist.
 4 Oktober 2021
SAMEN 💚
Gewoonweg supertrots en groos dat ik in samenwerking met Rotterdams schrijver/dichter Renato Miguel een visuele bijdrage heb mogen leveren, om uiteindelijk tot dit geweldig toffe resultaat te komen: een prachtig fotoboek/koffietafelboek getiteld ‘SAMEN’ welke afgelopen Vrijdag 1 Oktober gelanceerd werd in café ’t Halve Maatje.
Wij waren één van de negen duo’s die dit puur en ongezoete Rotterdamse fotoboek mochten voorzien van vijf pakkende gedichten en een niet alledaagse blik op de mooiste ROT-stad met als thema ‘SAMEN’.
Al met al was het écht een gers out-of-the-comfortzone project van initiatiefnemer en bedenker Remco Lange die ik – evenals alle andere toppers – nogmaals wil bedanken dat we dit gezamenlijk voor elkaar hebben gekregen
Het fotoboek is een must-have voor elke (niet-) Rotterdammer en te bestellen bij Het Rotterdams Warenhuis 
 6 Juni 2021
Foto opdracht Litix Law
Enige tijd geleden heb ik een supertoffe opdracht van Litix Law B.V. uit mogen voeren.
De opdracht bestond uit het aanleveren van een unieke zwart/wit foto van het Wilhelminaplein te Rotterdam, welke als 'hero image' op de website de bezoekers moet verwelkomen.
Na een prettig overleg waar alle wensen, composties en kleurtonen de revue passeerden zag ik het resultaat al voor me, maar was het enkel nog even wachten op de afschaffing van de avondklok én op een enigszins wolkenloze lucht.
Nadat alles op z'n plek viel qua compositie, licht en weersomstandigheden is het uiteindelijke resultaat een panorama-foto geworden, bestaande uit een 14-tal 3stops HDR-foto's (42 foto's in totaliteit) welke ik naderhand samengevoegd en ge-edit heb in Adobe Photoshop.
Langs deze weg wil ik Duygu Celik en Michiel Sweerts bedanken voor de opdracht en feliciteren met de lancering van de website Litix Law
Het ziet er op z'n Rotterdams gezegd, echt heel Gers uit 😀🥂
 11 April 2021
Foto expositie Coolsingel
Het nam drie jaar in beslag, maar sinds Zaterdag 10 April 2021 is de volledig vernieuwde Coolsingel te Rotterdam geopend door wethouder Arjan van Gils.
Onderdeel van de bescheiden opening i.v.m. Corona, is ook de start van een foto-expositie langs de kant van de stadsboulevard alwaar memorable Coolsingel-foto's, gemaakt door de Rotterdammers een maand lang tentoongesteld worden.
Ik was best wel blij verrast en trots dat één van mijn ingezonden foto's geselecteerd is en onderdeel uitmaakt van de expositie.
Begeleidende tekst bij de ingezonden foto:                                                             "Augustus 2017 mocht ik op uitnodiging van Rotta Historica met een select gezelschap, het torentje van het Stadhuis beklimmen om vanaf dat unieke punt Rotterdam-Centrum te mogen bewonderen én te fotograferen. Dit was toch wel een indrukwekkende point-of-view op de Coosingel."
28 December 2020
Foto opdracht SSH Rotterdam
Begin 2020 kreeg ik via-via een mooie opdracht om een groot aantal foto's te maken van de studentencomplexen van SSH Rotterdam waaronder Hatta-building op het Erasmus campusterrein, 't Leidsche Veem op de Kop van Zuid, Caland II in de wijk Scheepvaartkwartier en het EIH complex (Erasmus International House) gelegen in Rotterdam-Kralingen.
Na een aantal test-foto's in het koude doch zonnige voorjaar kreeg ik de sleutels, toegangsbadges en een lijst van de te fotograferen complexen en kamers uitgereikt.
Geheel gereed om photo-shoots te doen in bewoonde studentenkamers -en studio's, een studentencafé op de campus en de gemeenschappelijke ruimtes (met -en zonder studenten), gooide de Corona pandemie helaas roet in het eten en moesten de shoots in overleg met de beheerders plaats vinden in lege, schoongemaakte kamers en nagenoeg verlaten studentencomplexen. 
Al met al was de opdrachtgever én de complexbeheerders ronduit enthousiast over de geleverde foto's welke nu op de website van SSH Rotterdam te zien zijn naargelang er een wooneenheid vrij komt alsook dat de foto's toegepast kunnen worden op de social media kanalen en flyers/info booklets.
Een fotoshoot van het café en de sportzaal op het Erasmus campusterrein staat nog steeds op de planning en hopelijk dat deze komend jaar mag plaats vinden naargelang de Corona ontwikkelingen. 
22 Maart 2019
Instameet Laurenskerk
Vrijdagavond 22 Maart was ik samen met een aantal andere 010-fotografen uitgenodigd om deel te nemen aan een instameet bovenop de 64meter hoge toren van de 494 jaar oude Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. 
Na een flinke work-out over ruim 300 traptreden -wat aanvoelde alsof we in een gigantische stenen wokkel waren beland- bereikten we uiteindelijk de top. 
Nadat we enigszins op adem waren gekomen werden we getrakteerd op een fantastisch uitzicht over Rotterdam-Centrum en ondanks de niet zo heldere avond alsook de plots opkomende mist leverde dit een aantal prachtige en sfeervolle platen op.
Was weer een supergeslaagde instameet op deze Rotterdamse icoon! 😊
02 Februari 2019
Cold Conditions​​​​​​​
Op een koude Zatermiddag in Januari -gewapend met de DSLR- ben ik samen met m'n zoon een frisse neus gaan halen ín Rotterdam en ondanks dat enige inspiratie ontbrak had ik uiteindelijk toch wel een paar mooie composities voor m'n lens.
Was toch wel een geslaagd uitje! 😊
23 September 2018
RottaHistorica instameet Erasmushuis (HBU-gebouw)
Vrijdagavond 31 Augustus 2018 heb ik samen met een groot aantal andere fotografen mee mogen doen met een door RottaHistorica georganiseerde Instameet op het dak van het Erasmushuis welke ook bekend staat als het HBU-gebouw.
Dit 35 meter hoge rijksmonument aan de Coolsingel te Rotterdam is in 1939-1940 gebouwd naar ontwerp van W.M.Dudok. De eerste huurder was de Hollandse Bank Unie (HBU) en het is ook één van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam welke het bombardement van 14 Mei 1940 heeft overleefd.
Wederom een schitterend én uniek uitzicht over Rotterdam-Centrum alwaar we ook nog eens getrakteerd werden op een prachtig gouden -en blauw uurtje.
Gewoonweg genieten  😉📸
22 Augustus 2018
Keukenhof aan de Maas
Onderstaande foto van de Echinacea's -ook wel bekend als Zonnehoedjes- heb ik enige tijd geleden op een warme (lees: hete) zomer-Zondagmiddag gemaakt.
Het contrast tussen de fleurige bloemen tegenover de futuristische skyline van Rotterdam vond ik wel heel typerend ware het alsof ik me op de Keukenhof aan de Maas bevond...ben enkel benieuwd wat voor invloed de overdadige temperaturen hebben gehad op dit idyllische tafereeltje, maar dit is gewoonweg even genieten.🌸
Een groot aantal volgers op Facebook en Instagram konden deze compositie wel waarderen gezien het vele aantal likes, comments en deel-acties op een groot aantal accounts waaronderRottaHistoricaDe Havenloods Rotterdam​, I❤️RotterdamSuper_Holland,WestcoastgrammersWeekendsinRotterdam en Raw_Cityscapes_HDR.
Echt te gek deze support en geeft die extra boost om mezelf steeds verder te ontwikkelen in de fotografie. Make it Happen ! 😉📸
03 Augustus 2018
Zomercarnaval Rotterdam 2018
Op Zaterdag 27 Juli 2018 was het weer zover: de Rotterdam Unlimited​ Zomercarnaval Rotterdam​ parade 2018 !!Dit is hét moment dat Rotterdam​ even veranderd in "Rio aan de Maas" mede door het mooie weer, de kleurrijke outfits, de opzwepende muziek met dito dancemoves én de algehele vro
lijke sfeer wat een ieder toch maar weer samenbrengt.
Hieronder een kleine selectie van dit supervrolijke en kleurrijke spektakel. De complete serie staat in het album op m'n Facebook pagina.
Was het maar het hele jaar carnaval...💛🤗️🎉
24 Juni 2018
Tropicana #CityLab010OnTour
Een 3-tal weken geleden heb ik een door CityLab010​ en Gemeente Rotterdam​ georganiseerde #CityLab010OnTour instameet gehad, in het voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana aan de Maasboulevard te Rotterdam.
Na de bouw welke circa een jaar geduurd heeft, werd Tropicana op 2 September 1988 officieel geopend door burgemeester Bram Peper. Bij de opening was dit bad het grootste van Center Parcs en spoedig was het onderhevig aan overnames en werd het in 1993 uiteindelijk verkocht aan Lips Capital Group. 
In de loop der jaren heeft de nieuwe eigenaar verbouwingen en aanpassingen doorgevoerd waardoor het oorspronkelijke concept voor een groot deel is verdwenen.
Na diverse incidenten in de jaren '90 alsook dat het zwembad op veel punten m.b.t. veiligheid en hygiëne terkortschoot werd Tropicana op 29 Augustus 2010 als subtropisch zwemparadijs gesloten en op 12 April 2011 failliet verklaard.
Anno 2018 wordt het iconische pand welke doorgaat onder de naam BlueCity 010​ gerenoveerd en doet het dienst als verzamelgebouw voor innovatieve, duurzame en ciculaire (startende) ondernemers als broedplaats voor de circulaire economie waarin het hergebruik van grondstoffen verkregen uit afval en kringloop een grote rol speelt.
De complete fotoserie staat in het album op m'n Facebook pagina. 
#Rotterdam #Tropicana #BlueCity010 #CityLab010 #MakeitHappen
21 Mei 2018
#RottaHighStorica
Vorige week Vrijdag 11 Mei 2018 mocht ik op uitnodiging van Rotta Historica samen met een groot aantal bekende fotografen uit de regio Rotterdam, één van de daken op welke al geruime tijd op een ieder z'n bucketlist stond: het dak van Gebouw Delftse Poort ook wel bekend als het voormalig Nationale Nederlanden gebouw aan het Weena te Rotterdam.
Het in 1991 opgeleverde en door Abe Bonnema ontworpen gebouw, was met zijn 41 tellende verdiepingen tot Mei 2009 het hoogste kantoorgebouw en de derde hoogste wolkenkrabber van Nederland.
Na ontvangst in de hal door Ramazan van Rotta Historica en Corine van de Delftse Poort, mochten we na het ondertekenen van een formulier én ontvangst van een mondkapje ons per lift naar de 37e verdieping begeven alwaar we getrakteerd werden op een hapje en een drankje alsook een prachtig uitzicht over Rotterdam.
In groepjes van 15 mochten we na het welkomstwoord en een groepsfoto uiteindelijk hét dak op welke zich 151 meter boven straatniveau bevind.
In verband met de aanwezige koeltorens ten behoeve van de luchtbehandeling in het gebouw, moesten we op het dak de uitgereikte mondkapjes dragen om eventuele legionella besmetting te voorkomen.....beter het zekere voor het onzekere ;)
Het uitzicht was fenominabel mede door de goede weercondities en een ieder was druk doende met fotograferen, videofilmen, vloggen, bloggen of simpelweg genieten op hoog niveau.
Grote dank aan Ramazan en Corine die dit bezoek aan het dak mogelijk hebben gemaakt.
#Rotterdam #RottaHistorica #DelftsePoort #makeithappen
10 Mei 2018
Rauw & Ongezoet
Vier weken geleden was ik voor een avondshoot op en rond het Wilhelminaplein te Rotterdam om een aantal 'dynamische' hdr-foto's te maken van de aanwezige architectuur op de Kop van Zuid.
Nog voordat ik m'n statief uitgeklapt had raakte ik per toeval in een leuk gesprek met een mevrouw en beveiligingsmedewerkster over de Rotterdamse cultuur en de "niet lullen, maar poetsen'-mentaliteit, tegenover de hoofdingang van de Maastoren welke bekend staat als het Deloitte gebouw.
Naderhand liepen ze beiden naar binnen en ging ik m'n equipment maar eens uitstallen nabij de hoofdingang. Nog voordat ik ook maar één foto had gemaakt werd er aan me gevraagd door dezelfde mevrouw die ik daarvoor sprak, of ik het misschien leuk zou vinden om een aantal foto's vanuit het Deloitte gebouw te maken. 
Deze vraag werd door mij natuurlijk beantwoord met een enthousiaste "JA, GRAAG!" en vijf minuten later stond ik op de 44e verdieping met een waanzinnig 360graden uitzicht over deze wereldstad.
Ondanks de opkomende mist/bewolking heb ik in een tijdsbestek van een kwartiertje toch een aantal hele toffe en unieke shots kunnen en mogen maken.
Echt geweldig om deze spontane uitnodiging en medewerking te verkrijgen 🤗
#Rotterdam #Deloitte #makeithappen
07 Maart 2018
Instawalk Stadhuis Rotterdam
Donderdag 01 Maart 2018 was ik één van de gelukkigen die mee mocht met de #instawalkstadhuis te Rotterdam georganiseerd door de Gemeente Rotterdam
In het majestueuze stadhuis kregen we een uniek kijkje achter de schermen met onder andere een bezoek aan de raadzaal, de burgerzaal, de klokkentoren en de stadswinkel welke op dit moment nog gerenoveerd wordt. 
Het stadhuis naar een ontwerp van Henri Evers gaat uit van een Beaux-Artsstijl met Byzantijnse, Romaanse en Art deco invloeden. De eerste paal werd geslagen op 12 augustus 1914 en op 1 september 1920 werd het gebouw tijdens een speciale zitting van de gemeenteraad officieel in gebruik genomen en is sinds 1997 een rijksmonument. De bouw kostte uiteindelijk NLG 2.850.000,=
Al met al was het 'n hele interessante, educatieve én superleuke (=gezellige) instawalk welke top georganiseerd en begeleid werd inclusief hapje/drankje aan het einde van de middag. ​​​​​​​
03 Februari 2018
Instameet WTC Rotterdam
Eindelijk was het zover: de eerste instameet van 2018 is een feit ! 
Mike Dinand van Midi010Fotografie had een kleine meet weten te organiseren in combinatie met het WorldTradeCenter Rotterdam. Ik was één van de genodigden die samen met een aantal andere fotografen de kou op het 92meter hoge dak van het WTC mocht trotseren om het weidse 360° uitzicht over Rotterdam te mogen aanschouwen....én te fotograferen. 
Vanaf 17.00uur werden we welkom geheten door de security van het WTC en nadat iedereen aanwezig was gingen we op weg naar het dak. Ondanks de kou waren de weercondities vrij goed en nadat we de 'omgeving' op ons in hadden laten werken, werden de camera's tevoorschijn gehaald.
Gezien het het tijdstip (17.00 - 20.00uur) en de genoemde weercondities waren we in de gelegenheid om een groot aantal cityscape composities van Rotterdam-Centrum te maken tijdens the golden hour, the blue hour en the Civil.Nautical.Astronomical Twilight hour.
Al met al was het een meer dan geslaagde en supergezellige meet welke zeker voor herhaling vatbaar is....eventueel op een ander dak ;)  Ik kan nog veel meer notuleren hoe geweldig mooi het uitzicht was, maar dat laten onderstaande foto's wel blijken.
23 Januari 2018
Flexizone Rotterdam
Flexizone is op dit moment met een tweetal locaties (Vianen en Rotterdam) hard aan de weg aan het timmeren met het voorzien van praktische oplossingen voor professionele ruimtes voor zowel bedrijven als particulieren. Men moet dan denken aan op maat en naar wens gemaakte kantoorunits, workboxen en storagefacilities. 
In Rotterdam-Spaanse Polder wordt hiertoe een bestaand complex ingericht tot een multifunctioneel gebouw waar het concept 'bedrijfsverzamelgebouw' een geheel andere dimensie krijgt.
Het was voor mij dan ook een schitterende opdracht dat ik in de gelegenheid werd gesteld om naar aanleiding van m'n portfolio en enig advies, een unieke foto van Rotterdam aan te mogen leveren, welke op groot formaat de wand van de entree -en ontvangstruimte aankleed. Om het geheel helemaal compleet te maken mocht ik het waanzinnig toffe eindresultaat voorzien van m'n signature.
Back to Top