Welkom op de website van Marcel Moonen ~ MMC Artworks ! 
Leuk dat je even de tijd neemt om mijn fotowerk te bekijken en om wat achtergrondinformatie op te doen.

Ik ben Marcel Moonen, 25 December 1972 geboren en een korte periode getogen in Rotterdam. Al geruime tijd ben ik actief als hobby/pro-amateur fotograaf.
Mijn eerste zwart/wit foto maakte ik begin jaren '80 in Den Haag-Scheveningen met een analoge 120mm-breedfilm camera (ik meen een Balda Poka) welke ik van m'n vader kreeg.
Op de rol kwamen ook nog foto's van de duinen en de binnenstad van Rotterdam. Het eindresultaat op het matte fotopapier sprak me zo aan dat een nieuwe hobby was geboren.
Diverse camera's passeerden de revue -met dank aan m'n ouders- waaronder de Agfa Clack, Beirette, Minolta AL-F, Canon EOS 850 en de EOS 650 welke ik allemaal nog in bezit heb als zijnde collectors item. Vooral met de Canon EOS 650 groeide de passie voor het fotograferen, mede door de aanschaf van diverse lenzen en flitsers.
Mijn voorkeur ging uit naar landschap, stads -en natuurfotografie, maar op verzoek van vrienden en kennissen deed ik ook een aantal bruiloften en portretten.
Naderhand kwam de fotografie helaas op een laag pitje te staan mede door de drukte in m'n reguliere telecomwerkzaamheden, totdat ik ondervond dat de sensoren en lensjes van de mobiele telefoons steeds beter werden (Nokia N73, Blackberry 9900, iPhone 5S) en ik weer volop in de weer was met het maken van foto's met behulp van de mobiel. Weliswaar was de kwaliteit niet optimaal in met name avond/nachtfotografie maar de toon was wederom gezet.  

De liefde voor het fotograferen in combinatie met een Canon D10 en naderhand een Canon EOS 450D, maakte omstreeks 2014 een doorstart met de aankomst van het grootste cruiseschip ter wereld in Rotterdam -Oasis of the Seas- en het WereldHavenDagen vuurwerk welke ik samen met een aantal andere fotografen mocht fotograferen vanaf de Euromast.
Met de Canon EOS 60D en sinds kort de Canon EOS R (inclusief diverse lenzen, filters etc.) ben ik tegenwoordig weer volop bezig met het vastleggen van een diversiteit aan onderwerpen waarbij de ochtend -en avondfotografie toch wel m'n voorkeur heeft in verband met het mooie licht, maar elk tijdstip en weeromstandigheid van de dag mag er ook zeker zijn.
Ook het deelnemen aan diverse Instameets/walks en andere uitnodigingen staan altijd op het programma en geven een kijkje op plaatsen waar je normaliter niet makkelijk kunt komen alsook dat het reuze gezellig is om met meerdere IG-ers en fotofanaten op pad te zijn.

Het grootste compliment tot nu toe, kreeg ik van het Nederlands Fotomuseum, Gemeente Rotterdam, Instawalk010 én Canon Nederland tijdens de prijsuitreiking van de fotowedstrijd "Maand van de Onderwereld 2015" waarbij mijn foto van de ventilatieschacht in de Maastunnel de eerste prijs won wat bestond uit een Canon M10 systeemcamera.
De bijbehorende lovende woorden over de artistieke impressie van de zwart/wit foto zijn spreekwoordelijk van onschatbare waarde voor me.
Kers op de taart was de publicatie van een drietal foto's in het boek 'Onder de tunnel door' geschreven door de voormalig tunnelbeheerder Henk van der Maas, welke uitgebracht werd in verband met 75 jaar Maastunnel.
Een publicatie in 'Metro Rotterdam'-krant als aankondiging voor een Rotterdamse fotowedstrijd was ook zo'n hoogtepunt waar ik nog steeds trots op ben evenals dat m'n ingezonden foto deel uitmaakte van een expositie in Bibliotheek Rotterdam. 
Fotografie is voor mij ondertussen een ware belevenis, heeft m'n blik nog verder verruimd en ik ervaar een bepaalde mate van 'energieke en dynamische' rust tijdens het fotograferen. 

Mijn uitdaging is altijd om een foto qua compositie en moment zo vast te leggen dat het de aandacht trekt evenals dat ik me continu wil blijven ontwikkelen (it's all in the name..) in een diversiteit aan onderwerpen zoals actie -en portretfotografie.
​​​​​​​
ʟɪғᴇ ɪᴤ ᴍᴀᴅᴇ ᴏғ ᴍᴏᴍᴇɴᴛᴤ ʟɪᴋᴇ ᴛʜᴇᴤᴇ...

Marcel Moonen
Back to Top